Екскурзия до НЕПАЛ и ТИБЕТ

Самолетна екскурзия: 14 дни (КАТМАНДУ, полет над ЕВЕРЕСТ, ПАТАН, ПАШУПАТИНАТ, ПОХАРА, ЧИТВАН, Национален парк „ЧИТВАН”, БХАКТАПУР, НАГАРКОТ, ЛХАСА, ПОТАЛА, НОРБУЛИНКА, ЯМДРОК ЦО, манастир ДРЕПТУНГ, колеж ДЗАКАН, манастир СЕРА )

14 дни / 12 нощувки
Цена от: 7000.00 лв.
За резервации: тел. 0889801771, МИЕЛ ЕООД, e-mail: miel@miel.travel

Дата Цена Резервирай
22.09.2021 7100 лв. Заявка
12.11.2021 7100 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Програма по дни

Ден 1
Среща в 10.30 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Москва в 12.45 ч. с „Аерофлот”. Пристигане в Москва в 16.45 ч. Самолетен полет Москва – Делхи в 19.25 ч.

Ден 2
Пристигане на летището в Делхи в 03.00 ч. Полет Делхи – Катманду в 07.00 ч. Пристигане в Катманду в 09.00 ч. Следва туристическа обиколка на Катманду. Столицата на Непал, Катманду е разположена в едноименната долина, високо в прегръдката на величествените Хималаи. През 1979 г. Катманду е обявен за паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Според легенди, заселването на града се свързва с будистки монах, който победил злите духове и отрязал върха на хълма, спиращ водите, превърнали долината в езеро. Тогава те се стекли надолу и на тяхно място в освободената долина се заселили хора. Катманду е единственият най-развит град в Непал. В града и в околностите му са забележителни старият централен площад „Дърбар” с пагодите и старият кралски дворцово-храмов комплекс Хануман Дхока (ХV-XVIII в). Вечеря с фолклорна програма. Нощувка в Катманду.

Ден 3
Закуска. При хубаво време и по желание – предлагаме едночасов полет (с малък самолет) над Еверест и останалите хималайски първенци. Продължава разглеждането на храма-манастир на живата богиня Кумари и будисткия Храм на маймуните от III в. пр. Хр. Екскурзия до Бханепа, Патан и Пашупатинат. Патан е древен град, вторият по големина в Непал, в миналото е бил център на будистката наука и култура, известен с къщите с прекрасни дърворезби по вратите и прозорците: площад „Дурбар”, храма Кришна Мандир (17 в.), златния храм Махавихар (12 в.), посветен на Буда и др. Разглеждане на Пашупатинат. Вечеря и нощувка в Катманду.

Ден 4
Закуска. Полет Катманду – Похара в 08.05 ч. Пристигане в Похара в 08.40 ч. Разглеждане на долината Похара – разходка с лодка по езерото Phewa Tal, водопадите Дейвис, пещерата Махендра, храмът Бинде Басини. Вечеря и нощувка в Похара.

Ден 5
Закуска. Отпътуваме към Читван – най-богатият и известен Национален парк в Непал с над 460 вида птици и други диви животни, сред които носорози и редкият вид кралски бенгалски тигър. В парка живеят още мечки, сърни, леопарди, редки и красиви птици и екзотична растителност. Вечеря и нощувка в района на Читван.

Ден 6
Закуска. Посещение на Националния парк „Читван”. Този ден имате възможност да се насладите на вълнуващи приключения, организирани от Националния парк „Читван”, като напр. разходка в джунглата на гърба на слон с водач, разходка с кану по река Нараяни и посещение на Център за слонове. Обяд, вечеря и нощувка в района на Читван.

Ден 7
Закуска. Отпътуваме към Нагаркот. По път разглеждаме историческия град Бхактапур – Златната врата, пагодата Nyatpola. Привечер пристигаме в Нагаркот – една от най-популярните панорамни площадки в Непал, разположен на 2175 м над морското равнище и близо до Катманду. Нагаркот предлага обширни панорамни гледки към Джаулагири на запад и Канченюга на изток. Може да се видят повече от пет от най-високите върхове – Лхотце (8 516 м), Шо Оу (8 201 м), Макалу (8 463 м) и Манаслу (8 163 м), дори и Еверест (8 848 м). Възможност при хубаво време да се насладите на удивителната гледка по залез. Вечеря и нощувка в района на Нагаркот.

Ден 8
Закуска. Възможност при хубаво време да посрещнете слънцето с поглед към осемхилядниците. Пътуване към Катманду. Свободно време с възможност да разгледате допълнителни забележителности в Непалската столица. Нощувка в Катманду.

Ден 9
Закуска. Трансфер до летището и полет Катманду – Лхаса в 11.30 ч. Пристигане в Лхаса в 15.15 ч. Столицата на Тибет се намира на 3 600 м надморска височина, в превод името й означава “място за богове”. Политическият, религиозен и културен център на Тибет е град, благословен от боговете. Посрещане и трансфер до хотела. Разходка по площад „Баркхор” – религиозен, обществен и духовен център на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.

Ден 10
Закуска. Посещение на легендарния дворец Потала (ЮНЕСКО) – резиденция на Далай Лама (богът крал). Строежът е започнат през 641 г. от крал Сонгцен Гомпо и е бил разширен до сегашния си вид от петия Далай Лама. Тази 13-етажна цитадела с 999 зали, обзаведени с баснословен разкош, е служила като столица на бившата “църква-държава“ Тибет и за дом на поредните Далай Лама, които през втората половина на 18 век го използвали като свой зимен дворец. Разглеждане на Норбулинка („градината на скъпоценните камъни”) – бивша лятна резиденция на Далай Лама от 14 век, украсена с картини от историята на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.

Ден 11
Закуска. Екскурзия до Ямдрок Цо („тюркоазеното езеро”) – едно от трите свещени за тибетците езера. Разположено е на 4 488 м, заема площ от 638 кв. км, дълбоко е 60 м и го наричат “Рибният резервоар на Тибет” – около 300 млн. кг риба живее във водите му. Посещение на манастира Дрептунг („богат свят”) – най-големият манастир в света, в годините на разцвет броят на монасите е достигал 10 000, днес са 500, и колежа Дзакан. Посещение на Тибетски медицински център (пулсова диагностика, на туристите им се показва как се приготвят лекарства от билки, предписва им се рецепта за тибетски лекарства, които могат там да си купят). Вечеря и нощувка в Лхаса.

Ден 12
Закуска. Разглеждане на главния храм на Лхаса – Джокханг (17 век). (Храмът Джокханг пострада в пожар през февруари 2018 г., подлежи на реставрация.) Разположен в сърцето на града, той е един от най-почитаните храмове на тибетския будизъм и място за поклонници. В него се пази най-ценната религиозна реликва на Тибет – златната статуя на Шакиямуни Буда, подарена през 10 век от китайската принцеса Уен Ченг по случай годежа й с краля на Тибет Сонгцен Гомпо. Посещение на манастира Сера („плетеница от диви рози”), построен през 15 век от Те Цонкхапа, основателят на тибетската будистка секта Гелкупта (жълтите шапки), държавна религия на Тибет. Вторият по големина манастир на тази секта има три религиозни колежа, в които се преподават основите на будизма и тантризма. Вечеря и нощувка в Лхаса.

Ден 13
Закуска. Трансфер до летището. Полет Лхаса – Катманду в 11.05 ч. Пристигане в Катманду в 10.30 ч. (местно време). Полет Катманду – Делхи в 15.55 ч. Пристигане в Делхи в 17.10 ч. Трансфер до хотел. Почивка и нощувка в хотел в Делхи.

Ден 14
Полет Делхи – Москва в 04.10 ч. Пристигане в Москва в 09.05 ч. Полет Москва – София в 10.00 ч. Пристигане в София в 11.45 ч.1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Москва – Делхи – Катманду;  Катманду – Лхаса – Катманду; Катманду - Делхи – Москва – София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Катманду – Похара;
 • летищни такси – 720 лв/ 368 евро (20.03.2019 г.) за полета София – Москва – Делхи и обратно - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси –  223 лв/ 114 евро (27.03.2019 г.) за полета Делхи – Катманду – Делхи - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси –  254 лв/ 130 евро  (27. 03.2019 г.) за полета Катманду – Лхаса – Катманду - подлежат на потвърждение
 • летищни такси за вътрешния полет Катманду – Похара;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 12 нощувки, 11 закуски, 1 обяд, 10 вечери в хотели 4* и 5* в Непал и Тибет /Индия/.
 • 3 нощувки в Катманду
 • 1 нощувка в Похара
 • 2 нощувки в Читван
 • 1 нощувки в Нагаркот
 • 4 нощувки в Лхаса
 • 1 нощувка в Делхи
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • туристическа обиколка на Читван, Нагаркот, Катманду, Похара, Бхактапур, Патан, Пашупатинат, Лахаса, Ямдрок Цо и всички обекти по програма с местен екскурзовод (с превод на български език);
 • входни такси за музеите и обектите по програмата;
 • пътуване с туристически автобус по време на обиколките в Непал и Тибет;
 • разходка с лодка по езерото Phewa Tal (4-ти ден);
 • посещение на Национален парк „Читван” (6-ти ден);
 • екскурзия до Ямдрок Цо („тюркоазеното езеро”) – 11-ти ден;
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­84 лв.
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за Непал – 30 щ.долара (плаща се на границата с Непал, да се носят на летището 2 бр. актуални снимки паспортен размер за визата за Непал);
 • електронна виза за Индия – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за индийска виза – 50 лв;
 • разрешително за Тибет – 85 щ. долара (плащат се в офиса на туропераора);
 • виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро32 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. - 64 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място)
 • едночасов полет (с малък самолет) над Еверест – 200 евро (за 1 турист) - 3-ти ден (плащат се на място).
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
 последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 12.03.2019 г.
4. Категоризацията на хотелите в Непал и Тибет не съответства на критериите за 
 категоризация на хотелите в Европа.
5. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
 
3. Цените от 7 000 лв/ 7 100 лв са за човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага доплащане от 785 лв. - /подлежи на потвърждение/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 12.03.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
4. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО)             
                - по банков път              ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  3 500 лв + 80 щ.долара (за виза за Индия) + 50 лв (за обработка и подаване на документите за виза за Индия) КРАЕН  СРОК  ЗА  ВНАСЯНЕ НА  ЦЯЛАТА  СУМА:  30 работни дни  ПРЕДИ  ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ  

Информация за хотелите (или подобни):
 
Катманду – Hotel  Yak and Yeti    http://www.yakandyeti.com/home/index.php
 
ПохараHotel  Shangri – La    http://www.hotelshangrila.com/pokhara/
 
Читван Hotel  Safari Adventure Lodge   http://www.junglesafarilodge.com/
 
Нагаркот Hotel  The Fort Resort   http://fort.tripod.com/Index.html  
 
Лхаса Brahmaputra Grand Hotel     http://www.tibettravel.org/hotels-in-lhasa/brahmaputra-grand-hotel.html  

 
 


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 000 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 7 100 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 000 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 7 100 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал