Тайнствената Албания: Тирана - Дуръс - Круя - Берат

София - Дуръс - София

4 дни / 3 нощувки
Цена от: 249.00 лв.


Дата Цена Резервирай
19.09.2020 249 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма
Уникално приключение в непознатата и дивно красива Албания, разкриващо богатата история на тези земи, гостоприемството на местните хора, непокътнатите архитектурни ценности и главозамайващите гледки на албанските планини, долини и крайбрежие.

1 ден: София - Скопие - Дуръс - 590 км.
Отпътуване в 05:00 ч. от гр. София, площад "Руски паметник" - от страната на пощата и хотел Родина.
След преминаване на граничните пунктове при Гюешево - Деве баир, се пътува по маршрут Крива Паланка - Скопие - Струга - Тирана.

Отпътуване за Дуръс - един от най-старите градове в Албания, днес един от привлекателните курорти на Адриатическото крайбрежие и най-голямото пристанище.
Пристигане в Дуръс. Свободно време на търговската улица.

Настаняване в хотел 3* в района на Дуръс и ривиерата.
Вечеря.
Нощувка.

2-ти ден: Дуръс – Круя – Тирана – Дуръс – 115 км.
Закуска.
По желание с допълнително заплащане: Целодневна екскурзия до Круя и столицата Тирана - /заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/.

Отпътуване за Круя - крепостен град, давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден и националният герой на Албания, Скендербег. Една от най-известните забележителности е именно крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област.
Възможност за разглеждане на уникалния по рода си етнографски музей на Круя, открит през 1989 г., съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи, които са на възраст между 60 и 500 г.

Отпътуване за столицата Тирана - туристическа програма в града: разглеждане на забележителностите на "града на орела": Площад "Скендербег", Джамията "Етем Бей", Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег, Дворецът на културата, построен с помощта на бившия СССР.

Завръщане в хотела.
Вечеря.
Нощувка.

3-ти ден: Дуръс - Берат - Дуръс - 185 км.
Закуска.
По желание с допълнително заплащане: Полудневна екскурзия до Берат - /заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/.

Берат е част от визитната картичка на Албания пред Европа, както и едно от най-живописните градчета в страната. Сгушен между планински хребети, Берат е наричан още Градът на хилядите прозорци. Специфичната му архитектура, белите къщи и разположението им, сякаш кацнали на хълма, прави Берат изключително привлекателно място за посещение. Старият град впечатлява с възрожденския си облик, величествените си крепостни стени, запазените многобройните църкви в сърцето на града и уникалния по рода си музей, намиращ се в църквата "Св. Богородица" - посветен на един от най-добрите албански иконописци Онуфри .
Свободно време в Берат.

Завръщане в хотела.
Вечеря.
Нощувка.

4-ти ден: Дуръс - Елбасан - София - 590 км.
Закуска.
Отпътуване за България.

БОНУС! Посещение на Елбасан.
По пътя пешеходна разходка в Елбасан - древната Скампа, възникнала през 1 век. Началото на днешен Елбасан е поставено през 1466г. от османския султан Мехмед II. Днес градът е известен с добре запазените си крепостни стени. В двора на крепостта сякаш времето е спряло и човек се потапя в завладяващата атмосфера на миналото.

Завръщане в София късно вечерта.
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Дуръс и ривиерата
 • 3 вечери (без вкл. напитки)
 • БОНУС! Посещение на Елбасан
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • входни такси за посещаваните по маршрута обекти
 • разходи от личен характер
 • доплащане за единична стая 120 лв.
 • напитки по време на вечерята в хотела в Дуръс
 • екскурзия до Тирана и Круя - 30 лв. (без включени входни такси) - при група от минимум 25 записани туристи - заплаща се в офиса на агенцията с доплащането
 • полудневна екскурзия до Берат - 30 лв. (без включени входни такси) - при група от минимум 25 записани туристи - заплаща се в офиса на агенцията с доплащането
 • Бонус! При записване на двете допълнителни екскурзии пакетната цена е - 55 лв. (без включени входни такси) - при група от минимум 25 записани туристи - заплаща се в офиса на агенцията с доплащането
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал