Екскурзия до ЙОРДАНИЯ, без нощувка в пустинята

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 9 дни (АМАН, УМ КАЙС, АДЖЛУН, ДЖЕРАШ, НЕБО, МАДАБА, КЕРАК, ПЕТРА, ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ, АКАБА )

9 дни / 7 нощувки
Цена от: 2335.00 лв.


Дата Цена Резервирай
04.09.2020 2435 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Програма по дни

Ден 1
04.09.2020 Среща в 14.00 ч на летище София, Терминал 2. В 16.00 ч. – самолетен полет София – Истанбул с “Turkish Airlines”. Пристигане в Истанбул в 17.15 ч. В 21.15 ч. полет Истанбул –Аман. Пристигане на международното летище “Кралица Алия” в Аман в 23.40 ч. (местно време). Трансфер до хотел. Нощувка в Аман.

Ден 2
05.09.2020 АМАН – МЪРТВО МОРЕ – АМАН. Закуска. Обиколка на Аман, известен в историята като Рабат-Амон, а през гръко-римските времена като Филаделфия. Включва посещение на Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Тук се посещават: храма на Херкулес, Двореца Умаяд с красивите каменни резби, Византийската църква и по желание - Националния Археологически Музей. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата, както и разходка в Старата и Новата част на града. След обяд Вашият тур продължава с посещение на наскоро направените разкопки в Макдас и с разходка до Мъртво море. Библейските археолози твърдят, че Макдас е мястото където е живял и работил Йоан Кръстител, както и мястото, където Христос е кръстен във водите на река Йордан. Разходката продължава към кладенеца Елижах до Църквата Свети Йоан на река Йордан, като пътя лъкатуши покрай красиви тамарискови дръвчета. Този вълнуващ ден завършва с посещение на Мъртво море, където имате възможност за плуване в солените води на Мъртво море, което е най-соленото в света и в него практически не се потъва. Привечер - връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Аман.

Ден 3
06.09.2020 АМАН – УМ КАЙС – АДЖЛУН – ДЖЕРАШ – АМАН. Закуска. Туристическа обиколка с автобус на Ум Кайс, стария гръко-римски град Гадара с панорамната гледка към езерото Тибериас, долината на река Йордан и Голанските възвишения. След това се разглежда ислямския замък Аджлун, построен високо, на върха на хълм, от който отново може да се насладим на красивата долина на река Йордан. Обиколката продължава с разглеждане на най-добре запазения римски град в Средния Изток, Джераш. Там се посещават останките от древната римска колония сред които храма на Артемида, храма на Зевс с кръглия трон, Амфитеатъра, стария римски път “Кардо Максимус” и трите византийски църкви: на „Св.Козма и Св.Дамян”, на „Св.Йоан Кръстител” и на „Св.Георги”. Връщане в Аман. Вечеря и нощувка в Аман.

Ден 4
07.09.2020 АМАН – НЕБО – МАДАБА – КЕРАК - ПЕТРА. Закуска. Рано сутринта се тръгва по живописния Кралския път. Гледа се планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно е засадил дърво в градината. От тази точка се разкрива красива гледка към река Йордан, Мъртво море, Йерихон и възвишения на Юдея. Продължава се към мозаечния град Мадаба, където се посещава църквата „Св. Георги” с прочутата мозаечна карта на Обетованата земя от 6-ти век. Картата е изработена от повече от 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. От Мадаба се пътува по Кралския път и се разглежда Вади Муджиб и замъка в Керак. Продължава се до гр.Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

Ден 5
08.09.2020 ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР НА ПЕТРА. Закуска. Този ден се разглежда каменния град Петра, наричан още „розовия град” заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1 км, със стени високи около 200 м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50-метровата Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. По желание има възможност да се изкачим до Манастира, една от най-внушителните постройки в комплекса. Връщане в Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

Ден 6
09.09.2020 ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ –Закуска. Целодневна ексурзия до лунната пустиня Вади Рум. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Вади Рум е просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Навсякъде, където погледа Ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат сякaш изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие. Днес това изключително място е подслонило няколко фамилии приятелски настроени бедуини, които ще Ви посрещнат в своите пъстри шатри, за да Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон. Следва 2-часово сафари в пустинята с джипове. След това имате възможност да се насладите на красивия пустинен залез по време на едночасова разходка с камила (по желание). Отпътуване за Акаба. Вечеря и нощувка в Акаба.

Ден 7
10.09.2020 АКАБА Закуска. Свободно време с възможност за плаж или по желание - разходка с корабче в Червено море. Вечеря и нощувка в Акаба.

Ден 8
11.09.2020 АКАБА. Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. Вечеря в Акаба. Трансфер до летището.

Ден 9
12.09.2020 В 01.40. сутринта - самолетен полет Акаба – Истанбул с “Turkish Airlines”. Пристигане в Истанбул в 04.20 ч. В 07.45 ч. - полет Истанбул – София. Пристигане на летище София в 09.05 ч.1.  В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети: София – Истанбул – Аман  и Акаба –  Истанбул –  София с “Turkish Airlines”;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • летищни такси – 485 лв/ 248 евро (17.04.2019г.) - подлежат на потвърждение;
 • виза за Йордания (визата се изготвя на място на летището в Аман),
 • 3 нощувки с 3 закуски и 2 вечери в хотел  3* в Аман;
 • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Петра;
 • 2 нощувки с 2 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Акаба
          (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • всички музейни такси (без входа за Националния Археологически музей);
 • 2-часово сафари в пустинята с джипове (6-ти ден);
 •  екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език) от водачът, който придружава групата.
 • наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в Йордания;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 54 лв.
2.  В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 20 лв за лица до 70 год., за лица от 71 год. до 80 год. - 40 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • напитките (безалкохолни и алкохолни) към вечерите в Аман, Петра и в Акаба;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Националния Археологически музей - 5 йордански динара (около 10 евро) (2-ри ден);
 • разходка с камила в пустинята Вади Рум – 15 евро (6-ти ден);
 • разходка в Червено море:  - с лодка – 15 евро
            (7-ми ден)                             - с корабче - 25-30 евро
 
*Забележки:
 1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на   групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,   както и за последните два дни по същата.
2.  За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
 3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.02.2019 г.
 4.  Категоризацията на хотелите в Йордания не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
5.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
 
3. Цената 2 335 лв/ 2 435 лв е за човек в двойна стая в хотел 3*. За единична стая се налага  доплащане от 320 лв./подлежи на актуализация/
4. Цената 2 535 лв/ 2 635 лв е за човек в двойна стая в хотел 4*. За единична стая се налага доплащане от 420 лв. /подлежи на актуализация/                                                                                     
5. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпката е 100 лв.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.02.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
6.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)        
             - по банков път ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1 000 лвЦени:  -  за хотел 3* -  при промо цена - 2 335 лв
                          - при стандартна цена 2 435 лв
            -  за хотел 4* - при промо цена 2 535 лв
                                  -  при стандартна цена - 2 635 лв
 
 
Информация за хотели 3* (или подобни):
Аман - Hotel Al Fanar 3* http://www.alfanarpalacehotel.com/
Петра -  Hotel Al Anbat 3* http://www.alanbat.com/
Акаба  - My Hotel 3* https://www.myhotel-jordan.com/
 
 
Информация за хотели 4* (или подобни):
Аман - SULAF LUXURY 4* http://sulafluxury.com/
Петра  - PANORAMA HOTEL 4* http://www.petrapanorama.com/
Акаба  - CITY TOWER HOTEL4* http://citytoweraqaba.com/  

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 335 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 435 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 ПРИ ГРУПА ОТ 7 ДО 10 ЧОВЕКА ДОПЛАЩАНЕТО Е 100 ЛВ

 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 335 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 435 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 ПРИ ГРУПА ОТ 7 ДО 10 ЧОВЕКА ДОПЛАЩАНЕТО Е 100 ЛВ

 
Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал