Екскурзия до Будапеща и Нови Сад от София и Пловдив

Пловдив - София - Будапеща - Вишеград - Естергом - Сентендре - Нови Сад - София - Пловдив

4 дни / 2 нощувки
Цена от: 226.00 лв.


Дата Цена Резервирай
10.12.2020 226 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма

1 ден: 
Отпътуване в 18:30 ч. от Пловдив, хотел Тримонциум, 21:00 ч. от София Автогара Сердика за Унгария. Транзитно преминаване през Сърбия. 

2 ден: 
Преди обяд пристигане в Будапеща. По желание срещу допълнително заплащане панорамна обиколка с автобус и местен екскурзовод на български език: мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св. Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. Пешеходна разходка по най- красивата улица на Будапеща - Ваци. По желание срещу допълнително заплащане разходка с корабче по р. Дунав. Настаняване в хотел. Нощувка.  

3 ден: 
Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи или шопинг. По желание срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Големия завой на Дунав с местен екскурзовод: романтичното градче Сентендре – известно като града на художниците, на галериите и на различните видове изкуства; крепостта Вишеград - някогашна лятна резиденция на унгарските крале и старата столица Естергом - духовният център на страната и седалище на Католическата църква. Връщане в Будапеща. По желание срещу допълнително заплащане вечеря във винарна „Bor Katakomba”. Нощувка. 

4 ден: 
Закуска. Отпътуване за Сърбия.
Панорамна обиколка на Нови Сад. Вторият по големина град в Сърбия е разположен в сърцето на автономната област Войводина. Нови Сад се развива по левия бряг на р. Дунав. За разлика от централните и южни части на Сърбия, в града се усеща унгарското влияние, особено в устройството и общия изглед.
Една от най-впечатляващите забележителности в Нови Сад е крепостта Петроварадин, разположена на десния бряг на река Дунав. Това е огромен крепостен комплекс, издигнат на хълм на брега на реката, който е разположен на обща площ от 112 хектара. Тези размери и историческото минало около крепостта в Нови Сад я превръщат в една от най-големите и внушителни крепости в цяла Източна Европа. Петроварадин е построена след 1690 г. върху основите на по-старо римско укрепление. Ежегодно крепостта е домакин на един от най-големите музикални фестивали в Европа - EXIT.
Централната част на града е площад, на който се намира катедралата на Дева Мария, с подчертано готическа архитектура. Сред другите забележителности на Нови Сад са православната църква "Свети Георги", Музеят на Войводина, Колекцията за чуждестранно изкуство, Дунавският парк, старата еврейска синагога.
От този град е съпругата на Алберт Айнщайн - Милева Марич Айнщайн.
Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта (София около 23 ч., Пловдив около 1:00 ч.). 
 
Транспорт с лицензиран туристически автобус 
2 нощувки със закуски в хотел *** в Будапеща
Панорамна обиколка на Нови Сад
Пътни и магистрални такси 
Екскурзоводско обслужване 
Задължително доплащане за застраховка с 2 000 евро покритие за лица до 69 г. 4 лв, над 69 г. - 8 лв. 
Двупосочен трансфер: Пловдив - София - Пловдив: 30 лв. (При група минимум от 15 души)
Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод - при минимум 15 туристи - 30 лв.
Доплащане за вечеря във винарна "Bor Katakomba" - при минимум 15 туристи - 59 лв.
Разходка с корабче по р. Дунав - при минимум 10 туристи - 34 лв.
Еднодневна екскурзия до Вишеград, Естергом и Сентендре - при минимум 25 туристи - 40 лв. (не включва входните билети - около 9 евро / 1800 форинта: Музея на миниатюрите - 2 евро; Музея на марципана - 2 евро; Цитадела - 5,50 евро) 
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание, градски транспорт и лични разходи, 
Доплащане за настаняване в единична стая - 98 лв. 

Забележка: 
Допълнителните мероприятия се заплащат предварително в офиса на агенцията до три дни преди датата на отпътуване! 
Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал