Истанбул - феерия от Лалета (3 нощувки) 09.04.2020

4 дни / 3 нощувки
Цена от: 345.00 лв.


  • ПРОГРАМА

ИСТАНБУЛ - Феерия от Лалета - 3 нощувки

1 ДЕН Варна – Бургас - Истанбул (09.04.2020)

Отпътуване от Варна около 03:00 ч. Бургас - от ОМВ на хотел Мираж около 05:00 ч. Преминаваме през Малко Търново и се насочваме към Истанбул.
Пристигане в Истанбул около обяд. Посещение на парк Емиргян. Едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта – сезонът на лалетата. Фестът започва още в края на март  и малко обръща традиционната европейска представа за нидерландското цвете. Оказва се, че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите. Луковиците на лалето са пренесени до Ниската земя от Османската империя по времето на Сюлейман Великолепни (онзи от “Великолепният век”) през XVI век. Търговците от известния Египетски пазар, които продават и луковици от десетки сортове, твърдят, че някога много отдавна лалето било на кантар със златото.

Настаняване в хотел в модерния център на Истанбул – Бейоглу, площад Таксим и булевард Истиклял: Истиклял - известен булевард в Истанбул. Намира се близо до площад „Таксим“ и е дълъг 2 км. По булевард „Истиклял“ все още се движат трамваите, които са превозвали хората и преди 90 години. На булеварда има много магазини, книжарници, закрит пазар и скрити ресторанти, които се намират на покривите на иначе старите сгради.Свободно време с възможност за посещение на:
Двореца Долмабахче
- дворец като никой друг. Дворецът Долмабахче е най-големият дворец в Турция (площта на основната му сграда е 45 000 кв.м) и един от най-впечатляващите със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал. Името му преведно буквално означава „ Запълнена градина“ , а причината за това е, че до 17-и век тук е имало залив на Босфора, който постепенно бил запълнен с пръст и се превърнал в една от най-пищните градини в империята. Години след това на мястото е издигнат и палатът (срещу допълнително заплащане);
Истанбул на длан
– посещение на най – високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция, извисяваща се на цели 261 метра височина- това е Небостъргачът Сапфир. Безспорно най-завладяващия атракцион се намира на последния етаж на небостъргача, до който можете да достигнете с високоскоростен асансьор. Там ще откриете панорамна площадка и ресторант - целия град е пред погледа ви! (срещу допълнително заплащане). Нощувка.


2 ДЕН - (10.04.2020)
Панорамна обиколка с автобус и Кафе пауза в района на хълма Чамлъджа - разположен в азиатската част на Истанбул, в непосредствена близост до първия въжен мост над Босфора, хълма предлага изключителна гледка към Европейката част на Мегаполиса. Кратка разходка с корабче от пристанището в Кадъкой в посока Принцови острови - място, което винаги е добра идея за разходка. Посещение и свободно време на Буюк Ада – най-големия от деветте острова - място където можете да се разходите измежду романтичните къщички, да хапнете прясна рибка на брега на морето или да обиколите острова с файтон - на острова е забранено предвижване с автомобили, а колелетата и файтоните правят атмосферата още по-вълшебна. Връщане в азиатската част на Истанбул и посещение на една от най- атрактивните напоследък забележителности – Пеещите фонтани в Аташехир. Атрактивната комбинация на танца на водата и светлинното шоу под звуците на музиката, е нещо което си струва да бъде видяно! Прибиране в района на Таксим. Свободно време. Нощувка.


3 ДЕН (11.04.2020)
Закуска. Мармарай и Девичата Кула - преминаване на пролива Босфор посредством тунела „Мармарай“ - железопътен тунел под Босфора, който свързва европейската с азиатската част на Истанбул. Строителството на тунела започва през 2004 година, но завършването му е отлагано неколкократно. Тунелът, заедно с четири спирки, е официално открит на 29 октомври2013 г. по случай 90-годишнината от създаването на Турската република. Тунелът е с дължина 13,6 km и с максимална дълбочина от 60 m (близо 5 метра под морското дъно). Посещение на Девичата кула - според една от легендите Момината кула е наречена така на дъщерята на султан, който безумно я обичал и правел всичко възможно, за да се чувства тя щастлива и безгрижна. Веднъж обаче ясновидец предрича, че въпреки всичко девойката ще умре, точно като навърши 18 години. Султанът незабавно се разпорежда на острова да бъде построена непристъпна кула, задължително преди дъщеря му да навърши 18 години. И веднага след завършването на строителството премества девойката, за да я предпази от възможните причинители на смърт. В деня, когато принцесата навършва 18 години, султанът ѝ изпраща кошница с плодове. Когато обаче девойката поема в ръце кошницата, от там изпълзява отровна змия и смъртта от ухапването става неизбежна, както предрича ясновидецът. Кулата е един от символите на Истанбул, а да изпиеш сутрешното си кафе в малкото кафене разположено в самата кула, насред водите на Босфора е едно наистина добро начало на деня.
Свободно време за разходка по Капалъ Чаршъ и Египетския пазар или посещение на стария султански Дворец - Топкапъ (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.

4  ДЕН (12.04.2020)

Време е за шопинг – посещение на един от най – атрактивните шопинг центрове в Истанбул – FORUM , където е разположен и Аквариума "– забележителния аквариум  е на три етажа,  има площ от 8000 квадратни метра с 1000кв.м повече от следващият го по-големина в Европа аквариум намиращ се в Барселона Следобед отпътуване за България.

Пристигане във Варна вечерта.