Фестивал на Пеглената колбасица в Пирот

София - Пирот - София

1 ден
Цена от: 18.00 лв.


Дата Цена Резервирай
25.01.2020 18 лв. Заявка
26.01.2020 18 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма
Отпътуване от София, Автогара Сердика в 8:00 ч., от бул. Сливница 138 - бензиностанция Шел в 8:10 ч. по маршрут Калотина - Пирот.

Пристигане в Пирот. Свободно време за разглеждане и дегустация на "пиротската виагра". Този вид на колбаси е произведен от най-висококачествени различни видове меса, смесени с подправки. Този вид "колбасица" се произвежда още от времето на Османската империя. За Peglana колбаси се използват внимателно подбрани парчета от козе, овче и говеждо месо. Също може и магарешко месо. Абсолютно забранено е свинско месо по две причини: първо - защото е бързо развалящ се продукт и друга причина това е произхода на продукта, свързан с османския период. Peglana трябва да бъде горещ, защото магията е в горещите подправки, специфичния им вкус. Средната температура при производството на колбаса трябва да бъде между минус пет и плюс пет градуса. Поради тази причина, най-добрият период за производство на Peglana е от началото на ноември до края на декември. През периода на съхнене, колбасите на всеки два или три дни се гладят или пресоват, ето защо този вид наденица се нарича Peglana (изгладено) и се оформят като подкова. 

В 17.00 ч. отпътуване за България. Пристигане на автогара Сердика около 20 ч.
Транспорт с лицензиран туристически автобус автобус 
Водач от агенцията
Медицинска застраховка за лица до 69 г. с 2000 евро покритие към ЗК Евроинс
Пътни и гранични такси
Разходи от личен характер 
Входна такса за посещение на изложението 400 динара 
Застраховка за лица над 69 г. - 1 лв. 
Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал