ЕКСКУРЗИЯ ДО АНГЛИЯ И ШОТЛАНДИЯ - самолетна

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 9 дни/8 нощ. (ЛОНДОН, СТРАДФОРД НА ЕЙВЪН, ЛИВЪРПУЛ, ГЛАЗГОУ, ЕДИНБУРГ, ЙОРК, КЕМБРИДЖ )

9 дни / 8 нощувки
Цена от: 2685.00 лв.


Дата Цена Резервирай
09.07.2021 2785 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Програма по дни

Ден 1
Среща на летище София в 04.00 ч. сутринта, Терминал 2. В 06.05 ч. - самолетен полет София – Лондон с “Lufthansa”. Пристигане в Лондон в 07.35 ч. местно време. При възможност - настаняване в хотел. Свободно време за разходка и първи впечатления от града. Вечерта – възможност за разходка в Хайд парк. Нощувка в Лондон.

Ден 2 Крепостта "Тауър"
Закуска. Следва панорамна обиколка на Лондон с автобус, като се разглеждат: катедралата “Сейнт Пол”, крепостта “Тауър” с кралското съкровище, моста “Тауър Бридж”, Уестминстърското абатство, Парламента. След обяд - посещение на известния Британски музей и по желание - екскурзия с корабче до Гринуич - посещение на Гринуичкия меридиaн с Обсерваторията. Нощувка в Лондон.

Ден 3 Уиндзор - Кралския Дворец
Закуска. Екскурзия до Уиндзор и разглеждане на Кралския дворец. След обяд – разглеждане на Музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо”, известния квартал „Сохо”, Пикадили и Трафалгарския площад с колоната на адмирал Нелсън. Вечерта, по желание - разходка с корабче по р.Темза. Свободно време. Нощувка в Лондон.

Ден 4 Парламента
Закуска. Пътуване до Страдфорд на Ейвън. Пешеходна обиколка из града и по желание - посещение на родната къща на Шекспир (входът се плаща допълнително) и църквата, в която е погребан. Свободно време с възможност, по желание - за разходка с корабче по р.Ейвън. Късно след обяд - тръгване за Ливерпул. Посещение на известната кръчма на Бийтълс в Ливерпул. Свободно време. Нощувка в Ливерпул.

Ден 5 гр.Глазгоу - Катедралата
След закуска – пътуване към Шотландия. Около обяд – пристигане в Глазгоу – най-шотландския от градовете, известен като “приятелският град”, заради гостоприемството и сърдечността на неговите обитатели. Следва обиколка на града с посещение на Катедралата на Глазгоу, централния площад “Джордж Скуеър” със сгрaдата на Кметството “City Chambers”, пешеходната улица “Sauchiehall St” с многото качествени магазини в източния й край и пъбове и ресторанти в западния й край. Нощувка в Глазгоу.

Ден 6 гр.Единбург
Закуска. Отпътуване към Единбург. Следва панорамна обиколка на Единбург, най-посещавания от туристи град в Шотландия, който знае как да съчетава модерното със средновековното. Свободно време. Нощувка в Глазгоу.

Ден 7 гр.Единбург
След закуска продължава обиколката на Единбург. Разглеждат се: замъка “Единбург”, двореца “Holy rood House”, който е официална Резиденция на Шотландската и Британската кралска фамилия, Кралската ботаническа градина. По желание - посещение на Уиски-центъра “Scotch Whisky Heritage Centre” (входа се плаща допълнително), където ще можете да видите процеса на дистилиране на известното шотландско уиски. Вечерта, по желание - посещение на типичен шотландски пъб. Нощувка в Глазгоу.

Ден 8 Кембридж
Закуска. Този ден имате възможност да разгледате Йорк, градът на викингите, където се посещава известната катедрала “Мюнстер” и Музея на викингите. Свободно време. Продължаваме за Кембридж. Нощувка.

Ден 9
Закуска. Разглеждане на Кембридж. Около 13.00 ч. - тръгване за Лондон. В 17.05 ч. – самолетен полет Лондон - София. Пристигане на летище в София в 22.15 ч. 1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети София – Лондон и Лондон –  София;
 • летищни такси - 208 лв/ 106 евро (01.03.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3*;
 • 3 нощувки в Лондон
 • 1 нощувка в  Ливърпул
 • 3 нощувки в Глазгоу
 • 1  нощувка в Йорк
 • екскурзия до Уиндзор (3-ти ден);
 • наземен транспорт в Англия и Шотландия с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване и водач от ТO.
2.  В  цената не са включени:
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро14 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.-28 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • входовете  на  музеите  и  таксите  за  корабчетата. За тях са необходими приблизително:- за  Англия – около 140 англ. лири;
 • екскурзия с корабче до Гринуич - 13 лири (2-ри ден);
 • разходка с корабче по р.Темза - 13 лири (3-ти ден);
 • разходка с корабче по р.Ейвън - 5.50 лири (4-ти ден);
 • посещение на типичен шотландски пъб - ........ (7-ми ден);
 • вход за - катедралата „Сейнт Пол” - 14.50 лири
     - Уестминстърското абатство - 16 лири
     - Кралския дворец в Уиндзор - 16.50 лири
     - музея на “Мадам Тюсо”- 43.80 лири
     -  Обсерваторията в Гринуич - 11.50 лири                                                            
3. Цените 2 685 лв/ 2 785 лв са за човек в стая с 2 легла. За единична стая се доплащат 470 лв./подлежи на актуализация/
 
Забележки:
1. При туристическите обиколки в Англия и Шотландия се пътува с автобус.
2 Цените от 2 685 лв/ 2 785 лв  са валидни в случай, че е набрана група за екскурзия до Англия и Шотландия с автобус и не се наема местен превоз.
4.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента.
5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 06.04.2019 г и подлежат на актуализация  

6.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на TO)      
             - по банков път        
 


При записване се внася депозит от 1300 лв
 

  

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 685 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ .
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 785 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА. 
 

  

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 685 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ .
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 785 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА. 
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал