Екскурзия до Куба и о-в Ямайка I вар.

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 13 днни (ХАВАНА, САН ФРАНЦИСКО ДЕ ПАЛМА, КОХИМАР,ВАРАДЕРО, О-В ЯМАЙКА )

13 дни / 10 нощувки
Цена от: 6150.00 лв.
За резервации: тел. 0882889222, Кондор Холидей, e-mail: office@condorholiday.bg

Дата Цена Резервирай
17.02.2022 6250 лв. Заявка
02.03.2022 6250 лв. Заявка
27.04.2022 6250 лв. Заявка
13.10.2022 6250 лв. Заявка
09.11.2022 6250 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Програма по дни

Ден 1
Среща на летище София в 19.00 ч. , Терминал 2. Самолетен полет София – Истанбул в 21.25 ч. с ‘’ Тurkish Airlines ’’ Кацане в Истанбул в 23.50 ч.

Ден 2
Полет Истанбул – Хавана в 02.05 ч. . Кацане на международното летище в Хавана в 07.05 ч. Трансфер до хотел и при възможност настаняване. От 12.00 ч. туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град Хавана – сега град на контрастите: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди…и небостъргачите на новия център на града. Посещение на колониалния град Хавана, обявен за световно културно наследство през 1982 г. и на модерна Хавана: Националната сграда на Капитолия, Площадът на Катедралата, Площадът на оръжието, пазарът на занаятчиите, Градският музей или Дворецът на главните капитани, замъкът Моро, булевард Малекон, Площадът на револязията с мемориала на Хосе Марти. В стъклен павилион зад сградата неречен „ Мемориал Гранко“ е увековечен десантът на Фидел, Че Гевара и още 80 револяционери. По желание за обяд ще посетим популярното заведение „La Floridita”, където писателят е идвал често . След това ви предлагаме да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей. на терасата на хотел „Ambos Mundos”. Вечерта ви предлагаме посещение по желание на типичен кубински клуб , където се танцува салса и вие може да се насладите на кубинската музика и танци или вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей). Нощувка в Хавана.

Ден 3
Закуска. Този ден програмата ни ще започне с посещение на забележителния със своята атмосфера квартал, „Фустерландия” – където известният кубински художник Хосе Родригес Фустер е изрисувал къщите на целия квартал. След това ви очаква – екскурзия “По стъпките на Хемингуей” , която включва посещение на музея на Хемингуей “Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма, където той прекарва 22 години от живота си с две съпруги, събира музи и приятели, написва 4 книги, След това ще направим пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба „Старецът и морето” и където и днес рибарите не спират с историите си за него.. Ще посетим паметника на Хемингуей в центъра на Кохимар и ресторанта “Терасите на Кохимар”, често посещаван от писателя. Тук ще имате удоволствието да обядвате или да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей. Вечерта, по желание - посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма „Тропикана”. Нощувка в Хавана.

Ден 4
Закуска. Отпътуване за Варадеро и настаняване в хотел 4* или 5* на база All Inclusive . Свободно време за плаж. По желание обиколка на Варадеро с посещение на имението на основателя на Варадеро милиардерът Дюпон и къщата на Ал Капоне, централната част на курорта с много магазини. Вечерта ви се предлага забавна програма с музика и приятна хореография Нощувка във Варадеро.

Ден 5
Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж или по желание се предлага посещение на делфинариума , където ще имате възможност да се насладите на шоуто на делфините и при желание да плувате или да се снимате с тях. Нощувка във Варадеро.

Ден 6
Закуска. В 11.30 ч. отпътуване за международното летище Хавана. В 17.40 ч. полет Хавана – Кингстън, Ямайка. Кацане на летището в Кингстън в 18.15 ч. Трансфер до хотела в залива близо до град Очо Риос. Настаняване . Свободно време. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Свободен ден с възможност за плаж . Нощувка.

Ден 8
Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. По желание автобусна екскурзия с кола до една от най-популярните природни забележителности на Ямайка – водопада Dann’, разположен на едноименната река – невероятно красиви терасовидни скални образования по протежението на реката , по които пада и тече водата от водопада. Може да се изкъпете в басейна в края на водопада. Продължителността на екскурзията е 5 часа. Връщане в хотела. Свободно време . Нощувка.

Ден 9
Закуска Свободен ден с възможност за плаж. Нощувка.

Ден 10
Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. По желание обиколка на град Очо Риос и околностите. Нощувка.

Ден 11
Закуска. Свободно време с възможност за плаж или по желание с допълнително заплащане - обиколка на град Кингстън, като в този случай се тръгва от хотела в 8.00 ч.. В 13.00 ч. трансфер до международното летище в Кингстън. В 17.41 ч. – самолетен полет Кингстън – Хавана. Кацане на летището в Хавана в 18.15 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Хавана.

Ден 12
Закуска. Свободно време . В 11.30 ч. трансфер до международното летище в Хавана. В 15.30 ч. – самолетен полет Хавана – Панама сити с “Тurkish Airlines”. Кацане в Панама сити в 16.48 ч. Излитане от Панама сити в 20.20 ч.

Ден 13
Кацане в Истанбул в 16.40 ч. Излитане от Истанбул в 20.10 ч. Пристигане на летище София в 20.30 ч.



1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети с включени летищни такси за международните полети София - Истанбул - Хавана и  Хавана - Истанбул - София;
 • самолетни билети с включени летищни такси за международните полети Хавана – Кингстън , Ямайка - Хавана
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 10 нощувки със закуски 5 обяда и 5 вечери в хотели 4* и 5* в Куба и Ямайка.
 • 3 нощувки в Хавана
 • 2 нощувки в във Варадеро на база  All  Inclusive
 • 5 нощувки в Ямайка на база  All  Inclusive
 •   (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • туристическа обиколка Хавана – (2-ри ден);
 • разглеждане на квартала Фустерландия – (3-ти ден);
 • екскурзия “По стъпките на Хемингуей” - (3-ти ден);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата;
 • всички обиколки и екскурзии, описани в програмата;
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 94 лв. 

2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • виза за Куба  –  35 щ.долара;
 • виза за Ямайка – 20 щ.д. – издава се и се заплаща на място.
 • такса за обработка и подаване на документите за виза – 40 лв;
 • местни държавни такси, които се заплащат при напускане на Ямайка - изходна такса  35  щ.д. на човек.
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие- до 100 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“– с покритие- до 200 000 лв.Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие- до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 30 лв (за лица до 70 год.), 60 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 •  допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 •   вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана(кръчмата на Хемингуей) ) (2-ри ден) - без трансфер - 30 евро-/с включен трансфер – 60 евро.
 •  посещение на „Тропикана кабаре-шоу” (с вечеря и напитка по време на шоуто и включен   трансфер) - 160 евро   (3-ти ден);
 или
 • посещение на „Тропикана кабаре-шоу (с  напитка по време на шоуто и включен трансфер)-   135 евро (3-ти ден)
 • обиколка на Варадеро с автобус Hop On Hop Off – 13.53 CUC – около 12 евро – входа за посещение на имението на Дюпон се плаща на място  -(4-ти ден)
 • посещение на делфинариума с транспорт включва:
 • шоу на делфини – 35-40 мин. – 80 лв. При желание за снимка с делфините се доплаща 15 лв. – (5-ти ден)
 • специализирано плуване с делфини за 20 минути, с възможност за игра с делфините – 180 лв – (5-ти ден)
 • екскурзия до водопада „ Dann“ – 110 щ.д.  –(8-ми ден)
    
 
 *Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за  последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2021 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Куба не съответства  на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.                                                             
6.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
 
3. Цените 6 150лв/6 250 лв са за човек в двойна стая.
- Доплащане за единична стая  1 050 лв - /подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2021 г и  подлежат на  актуализация.
 

4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път


ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 000  лв.


Информация за хотелите (или подобни):
LA HAVANA –  STARFISH MONTEHABANA
http://www.starfishresorts.com/en/resort/montehabana/gallery.aspx
VARADERO –  IBEROSTAR BELLA COSTA
https://www.iberostar.com/en/hotels/varadero/iberostar-bella-costa/
JAMAICA  – MELIA JAMAICA BRACO VILLAGE 5*
http://melia-jamaica-braco-village-all-inclusive.runaway-bay-hotels.com/en/

 



ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 150 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 250 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 
В СЛУЧАЙ, ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ .
 
 


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 150 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 250 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 
В СЛУЧАЙ, ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ .
 
 
Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал